Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Zabranjeni Crnogorac!!!!!!

Home Forums Istorija Crna Gora od Duklje do danas Zabranjeni Crnogorac!!!!!!

Viewing 0 reply threads
 • Author
  Posts
  • #3391
   Dukljanin-Komita
   Keymaster

   Dok je Crna Gora bila slobodna od ruskog uticaja, njena velika postignuća su bila čudo u svijetu. Istog momenta kada je Rusija počela da se miješa u crnogorsku politiku, bog se više nije osvrtao na Crnu Goru.

   Potičemo od slavnog naroda koji je živio prije mnogo vjekova. Našu superiornost dugujemo starosjedilačkoj krvi tog naroda. Naša Duklja, prijestonica starih i mjesto rođenja loze zlatnih kraljeva još može da svjedoči pred sudom istorije da smo mi rezultat uspješne mješavine najhrabrijih i najumnijih predstavnika dva naroda. Trag naših predaka nam je dosta nejasan i maglovit, ali oni žive u nama i mi smo njihova najbolja vrsta. Ne bi nas trebalo miješat sa našom braćom Srbima, iako im želim sve najbolje… Crna Gora je grad u izgubljenom carstvu i mi smo pravi predstavnici snažne nacije čija je slava, može se reći, nestala, ali njen novi život tek dolazi.

   Mi smo ponosni na svoje ime. Mi smo Crnogorci i i to ćemo s ponosom biti dok naša nacija potpuno ne izumre!”- Nikola Petanović “Crnogorsko ogledalo”.

Viewing 0 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.