Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Dan nezavisnosti Crne Gore 21 maj !!!!!!

Dan nezavisnosti Crne Gore 21 maj !!!!!!

Na današnji dan prije tačno 11 godina-2006. probudila se ponovo Crnogorska misao i ideja o oslobođenju hiljadugodišnje nacije i države. Toga dana ustao je svaki Crnogorac i sa ukaljanog lica Crne Gore skinuo lance višedecenijskog terora nad Crnom Gorom! Toga dana na pitanje „Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim suverenitetom?“ 55,5% građana se sjetilo svojih predaka, koji su krvarili kroz vjekove kako bi sačuvalisvoju domovinu, i zaokružili vječito „Da“! Valja napomenuti da su na ovaj praznik nezavisnosti 2006. Godine zvonila zvona radosti na crnogorskim i katoličkim crkvama,dok su se zvona srpske pravoslavne crkve oglasila na način kako je običaj prilikom sahrane! Ona dan danas zvone tako i pod njima se skupljaju oni koje boli naša Nezavisnost i koji bi nam rado ponovo stavili srpske sramne okove! Ona danas zvone kako bi nas podsjećala da još uvijek postoji klica zla od kojeg moramo čuvati našu otadžbinu Crnu Goru! Ipak danas se „crnogorskom herojstvu i patriotizmu sa poštovanjem klanjaju kako veliki tako i mali narodi!
Draga braco i sestre Crnogorci, neka nam je srecna nezavisnost, Crna Gora je vjecna kao i svi njeni junaci, koji kroz vjekove krvlju svojom natopise svaki pedalj ove svete zemlje, oni su zivote dali sanjajuci njenu nezavisnost, mi smo 2006 to uspjeli bez oruzja, mi smo to uradili olovkom i papirom, zato nikad nemojte zaboraviti sve nase junake jer oni su ginuli da bi mi danas mogli da kazemo da smo Crnogorci !!!!!!!!!!!!!

Budite Crnogorci i mislite Crnogorski!!!!!!!!!

Ja od tebe nemam većeg ideala, jer mi dana nema ako nema zore, niti Bože imam, pred tobom se kunem, otadžbine druge osim Crne Gore!!!

Profile Photo

Dukljanin-Komita

BuddyPress Expert

3 Comments Leave a comment now

  1. SVAKA ČAST ZA TEKST ! MOŽE LI MI NEKO REĆ ĐE SE NALAZI OVAJ GRAFIT ?

    1. Grafit je radjen na Cetinje 19 maja , kao poklon Crnoj Gori za dan nezavisnosti , nasi clanovi su ucestvovali u izradi , inace realizacija i ideja je fb stranica Vuci Gorski i Komiti-Zelenaski pokret !!!

    2. Fala za informaciju. Da je vječna !!!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *